Dušená rýže s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 204.1 mg
- Vláknina 1498 mg
- Vitamín A 1498 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.
-
2
Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.