Scampi po katalánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 6 g Olej olivový
  • 250 g Rýže loupaná
  • 60 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Bazalka
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Paprika červená
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 400 g Scampi
  • 50 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 256.6 mg
  • Draslík 718.8 mg
  • Vláknina 12061 mg
  • Vitamín A 12061 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, žampiony na plátky, šunku na malé kostičky, rajčata scedíme, bazalku a petrželku s lístky tymiánu posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme polovinu cibule, papriku, osmahneme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zbylou cibuli, šunku a osmahneme. Přiložíme scampi, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vínem a dusíme, až se víno téměř odpaří. Ochutíme česnekem, tymiánem, bazalkou, přimícháme rajčata a dusíme, až se vyvaří veškerá tekutina.

  • 4

    Rýži z hrnce upravíme na talíře, doplníme směsí z pánve a podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu