Rybí polévka s mušlemi
Suroviny
- 100 g Cibule
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Oregano čerstvé
- 250 g Treska obecná
- 250 g Platýz - filety
- 450 g Mušle slávky
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1.77 g Olej olivový extra panenský
- 500 ml Vývar rybí
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1981 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 1266.1 mg
- Vláknina 4558.3 mg
- Vitamín A 4558.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku tymiánu, rozmarýnu, oregana, bobkový list, ryby, celé mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 5 minut. Z polévky vyjmeme bobkový list, celé bylinky a mušle, které se neotevřely. Přisypeme krevety, sůl, pepř, rajčata a povaříme dalších pět minut.