Krevetový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 250 g Krevety tygří
  • 700 ml Vývar rybí
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483 mg
  • Vláknina 9762.1 mg
  • Vitamín A 9762.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem.

  • 3

    Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít.

  • 4

    Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře k receptu