Krevetový pilaf
Suroviny
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 250 g Krevety tygří
- 700 ml Vývar rybí
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 4 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483 mg
- Vláknina 9762.1 mg
- Vitamín A 9762.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem.
-
3
Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít.
-
4
Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí.