Koktejl z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 250 g Mušle slávky
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 3 polévková lžíce Vodka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 1054 mg
  • Vitamín A 1054 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout.

  • 2

    Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml bílého suchého vína, osolíme, zakryjeme a 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, necháme zchladnout.

  • 3

    Studené maso z uvařených mušlí posekáme nadrobno, přidáme majonézu, vychladlé svařené víno, osolíme, opepříme, zalijeme vodkou a citrónovou šťávou, vmícháme ušlehanou smetanu a upravíme do širokých pohárů nebo misek. Dáme dobře vychladit.

  • 4

    Podáváme ozdobené plátkem oloupaného pomeranče.

Komentáře k receptu