Koktejl z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 39 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 236.8 mg
- Vláknina 1054 mg
- Vitamín A 1054 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout.
-
2
Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml bílého suchého vína, osolíme, zakryjeme a 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, necháme zchladnout.
-
3
Studené maso z uvařených mušlí posekáme nadrobno, přidáme majonézu, vychladlé svařené víno, osolíme, opepříme, zalijeme vodkou a citrónovou šťávou, vmícháme ušlehanou smetanu a upravíme do širokých pohárů nebo misek. Dáme dobře vychladit.
-
4
Podáváme ozdobené plátkem oloupaného pomeranče.