Salát z krevet a citronové trávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Citronová tráva
  • 10 g Cukr třtinový
  • 100 g Cibulka jarní
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 60 g Máta
  • 40 g Arašídy
  • 130 ml Limetková šťáva
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 30 ml Omáčka rybí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Krevety tygří
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 742.2 mg
  • Vláknina 7072.2 mg
  • Vitamín A 7072.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety dobře opláchneme, necháme okapat, cibulku s chilli papričkou pokrájíme na kolečka, okurky oloupeme a pokrájíme na plátky. Koriandr, mátu, arašídy a citronovou trávu nasekáme na jemnější kousky. Z citronové trávy, limetkové šťávy, oleje, rybí omáčky, cukru a chilli papričky ušleháme marinádu. 70 ml marinády odlijeme stranou, do zbylé namočíme krevety, necháme marinovat 10 minut.

  • 2

    Marinované krevety opečeme na grilovací pánvi. Opékáme cca 2 minuty. Z okurek, koriandru, máty a cibulky umícháme salát,do kterého na závěr přidáme krevety a 70 ml marinády, kterou jsme hned na začátku dali stranou. Osolíme, opepříme a posypeme arašídy.

Komentáře k receptu