Salát z krevet a citronové trávy
Suroviny
- 20 g Citronová tráva
- 10 g Cukr třtinový
- 100 g Cibulka jarní
- 80 g Koriandr čerstvý
- 60 g Máta
- 40 g Arašídy
- 130 ml Limetková šťáva
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 30 ml Omáčka rybí
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Krevety tygří
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 14 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 742.2 mg
- Vláknina 7072.2 mg
- Vitamín A 7072.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety dobře opláchneme, necháme okapat, cibulku s chilli papričkou pokrájíme na kolečka, okurky oloupeme a pokrájíme na plátky. Koriandr, mátu, arašídy a citronovou trávu nasekáme na jemnější kousky. Z citronové trávy, limetkové šťávy, oleje, rybí omáčky, cukru a chilli papričky ušleháme marinádu. 70 ml marinády odlijeme stranou, do zbylé namočíme krevety, necháme marinovat 10 minut.
-
2
Marinované krevety opečeme na grilovací pánvi. Opékáme cca 2 minuty. Z okurek, koriandru, máty a cibulky umícháme salát,do kterého na závěr přidáme krevety a 70 ml marinády, kterou jsme hned na začátku dali stranou. Osolíme, opepříme a posypeme arašídy.