Těstoviny s opékanými krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 17 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 30.7 mg
- Vláknina 365.3 mg
- Vitamín A 365.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme.
-
2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
-
3
Syrové nevyloupené krevety důkladně omyjeme studenou vodou a osušíme.
-
4
V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej, opékáme v něm za stálého převracení a míchání krevety i plátky česneku, dokud krevety nezrůžoví. Poté je pokapeme brandy, opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou.
-
5
Těstoviny uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, scedíme, promícháme s máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim krevety a podáváme.