Smažená zelenina a plody moře
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Petržel - nať
- 140 g Mouka polohrubá
- 100 g Olihně
- 45 g Maizena - kukuřičný škrob
- 100 g Granule dashi
- 100 g Fazole nezralé světle zelené sterilované
- 80 ml Omáčka sójová
- 310 ml Voda pitná
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 12 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kedlubna
- 2 ks Ředkvička
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 193.7 mg
- Vláknina 3852 mg
- Vitamín A 3852 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.
-
2
Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.
-
3
V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.