Rýžové knedlíčky s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 3 g Zázvor mletý
  • 200 g Rýže Basmati
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 600 ml Voda pitná
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1.2 dl Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4104 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 176.4 mg
  • Vláknina 1677.5 mg
  • Vitamín A 1677.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v 400 ml osolené vody a necháme vychladnout.

  • 2

    Vyloupané krevety smícháme s rybí omáčkou a nastrouhaným zázvorem, v dlani vždy do hrsti ochucené rýže vmáčkneme krevetu s omáčkou a zaobalíme do koule. Knedlíčky vložíme do bambusových košíků, posypeme nasekanou chilli papričkou, zavřeme a vložíme na pařáček do woku nad zbylou vroucí vodu. Zakryté dusíme 30 minut, v polovině vaření košíky prohodíme, aby se knedlíčky uvařily stejnoměrně. Podáváme s omáčkou, kterou smícháme z rybí omáčky, nasekaného koriandru a limetkové šťávy.

Komentáře k receptu