Rýžové nudle s houbami a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Nudle rýžové
  • 90 g Cibulka jarní
  • 150 g Shiitake houby
  • 125 g Houby enoki
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.84 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 196.9 mg
  • Draslík 329 mg
  • Vláknina 8705.2 mg
  • Vitamín A 8705.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.

  • 2

    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu