Rýžové nudle s houbami a krevetami
Suroviny
- 750 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Nudle rýžové
- 90 g Cibulka jarní
- 150 g Shiitake houby
- 125 g Houby enoki
- 60 ml Omáčka sójová
- 1 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.84 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 6 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 196.9 mg
- Draslík 329 mg
- Vláknina 8705.2 mg
- Vitamín A 8705.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
-
2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.