Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 39 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Šťáva jablečná 100%
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Šalotka
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1795 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 224.8 mg
  • Draslík 2109.4 mg
  • Vláknina 675.5 mg
  • Vitamín A 675.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo a 4 minuty osmažíme. Vložíme bobkový list, tymián a rozpůlené šalotky a vše osmažíme dalších 10 minut. Přidáme mušle a jablečnou šťávu a při vysoké teplotě vaříme 5 minut. Poté vyndáme mušle, omáčku povaříme ještě 5 minut, a poté přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu