Naložené krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Oregano čerstvé
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Krevety tygří
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.3 mg
  • Vláknina 3584.5 mg
  • Vitamín A 3584.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neloupané krevety opláchneme a osušíme. Oddělíme jim hlavu a trup po délce rozřízneme. Vyndáme černé střívko.

  • 2

    Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Posekáme najemno petrželovou nať a oregano. Vše vložíme do misky a zalijeme olejem a šťávou vymačkanou z jednoho citronu, přidáme pepř a sůl. Promícháme a vzniklou marinádou přelijeme krevety. Necháme je alespoň 30 minut marinovat v chladu, poté je krátce osmahneme na pánvi a podáváme.

Komentáře k receptu