Naložené krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 191.3 mg
- Vláknina 3584.5 mg
- Vitamín A 3584.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neloupané krevety opláchneme a osušíme. Oddělíme jim hlavu a trup po délce rozřízneme. Vyndáme černé střívko.
-
2
Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Posekáme najemno petrželovou nať a oregano. Vše vložíme do misky a zalijeme olejem a šťávou vymačkanou z jednoho citronu, přidáme pepř a sůl. Promícháme a vzniklou marinádou přelijeme krevety. Necháme je alespoň 30 minut marinovat v chladu, poté je krátce osmahneme na pánvi a podáváme.