Terina z uzeného lososa s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 65.9 mg
- Draslík 323 mg
- Vláknina 83.7 mg
- Vitamín A 83.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na srnčí hřbet nebo paštikovou formu vyložíme plátky uzeného lososa tak, aby horní plátky překrývaly formu o cca 3 cm a formu odložíme do lednice.
-
2
Zakysanou smetanu smícháme s krevetami, přisypeme nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Želatinové plátky necháme namáčet cca 5 minut ve studené vodě, po vyjmutí vymačkáme, vložíme do kastrůlku a zvolna na mírném ohni povaříme, až se rozpustí. Poté k želatině přidáme ochucenou zakysanou smetanu, promícháme a vlijeme do vychlazené formy. Střídavě prokládáme lososem a povrch zakryjeme plátky přesahujícími přes formu.
-
3
Cca 60 minut necháme chladit v lednici. Po vyjmutí ostrým nožem nakrájíme na plátky a podáváme.