Terina z uzeného lososa s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Losos uzený
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 300 g Krevety tygří
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 plátek Želatina
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 323 mg
  • Vláknina 83.7 mg
  • Vitamín A 83.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na srnčí hřbet nebo paštikovou formu vyložíme plátky uzeného lososa tak, aby horní plátky překrývaly formu o cca 3 cm a formu odložíme do lednice.

  • 2

    Zakysanou smetanu smícháme s krevetami, přisypeme nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Želatinové plátky necháme namáčet cca 5 minut ve studené vodě, po vyjmutí vymačkáme, vložíme do kastrůlku a zvolna na mírném ohni povaříme, až se rozpustí. Poté k želatině přidáme ochucenou zakysanou smetanu, promícháme a vlijeme do vychlazené formy. Střídavě prokládáme lososem a povrch zakryjeme plátky přesahujícími přes formu.

  • 3

    Cca 60 minut necháme chladit v lednici. Po vyjmutí ostrým nožem nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu