Mušle slávky na sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2572 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 171.3 mg
- Draslík 2420.2 mg
- Vláknina 5092.9 mg
- Vitamín A 5092.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné.
-
2
Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
3
Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme.
-
4
Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme.