Mušle slávky na sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 125 ml Sherry brandy
  • 1250 ml Vývar rybí
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2572 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 2420.2 mg
  • Vláknina 5092.9 mg
  • Vitamín A 5092.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné.

  • 2

    Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme.

  • 4

    Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu