Krevety s kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kari koření
  • 15 g Kerblík
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety zbavíme hlaviček a ocásků, do hrnce nalijeme citronovou šťávu, kokosové mléko, ochutíme kari kořením a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky nasypeme krevety, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme zhruba 7 minut. Děrovanou lžící vyjmeme krevety, do omáčky přisypeme posekaný kerblík, přidáme kousek másla, provaříme a odstavíme.

  • 2

    Krevety rozdělíme na talíře a přelijeme kari omáčkou.

Komentáře k receptu