Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 646.7 mg
- Vláknina 13715.8 mg
- Vitamín A 13715.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do talířů. Šalotku oloupeme a posekáme najemno a avokádo jí posypeme. Nadrobno nasekáme pažitku a na malé kousky rozkrájíme krevety, obojím zasypeme plátky avokáda.
-
2
Přichystáme si zálivku. V misce smícháme citronovou šťávu a olej, osolíme a opepříme a zalijeme směsí avokádo s krevetami a cibulí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.