Těstoviny s roketou a garnáty
Suroviny
- 150 g Víno bílé
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Citronová kůra
- 400 g Garnát obecný
- 10 g Chilli koření mleté
- 30 g Rajčata sušená sterilovaná
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 100 g Roketa
- 350 g Špagety
- 1200 ml Voda pitná
- 30 ml Citronová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1649 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 494.9 mg
- Vláknina 3759.2 mg
- Vitamín A 3759.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Česnek nakrájíme na tenké plátky, garnáty oloupeme, sušená rajčata necháme okapat a posekáme najemno, roketu nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek, chilli koření, orestujeme, přidáme garnáty, osmahneme ze všech stran, zalijeme vínem, přidáme posekaná rajčata a vaříme 5 minut.
-
3
Hrnec odstavíme, pokrm zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přimícháme polovinu rokety a rozdělíme na talíře. Posypeme strouhanou citronovou kůrou a zbytkem rokety.