Špagety alla chitarra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mušle svatojakubské
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 500 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1138 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 613.8 mg
  • Vláknina 9748.8 mg
  • Vitamín A 9748.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.

  • 2

    Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.

  • 3

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.

  • 4

    Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.

  • 5

    Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu