Jarní závitky - Bali
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 70 ml Víno červené
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 40 ml Víno Saké
- 1 ks Banány
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cibulka jarní
- 24 ks Máta
- 6 plátek Těsto na jarní závitky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 7 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- 3 polévková lžíce Pasta shiro miso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 17 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 77.9 mg
- Draslík 817.7 mg
- Vláknina 5396.8 mg
- Vitamín A 5396.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omáčky: V kastrůlku rozpálíme máslo, na kterém osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přilijeme červené a saké vína, povaříme přibližně jednu minutu do vyvaření alkoholu. Nakonec přidáme pastu miso, podle chuti mirin, dáme med, přilijeme smetanu a vše povaříme asi 5 minut na hustou omáčku. Hotovou omáčku udržujeme teplou až do dalšího použití.
-
2
Banán spolu s jarní cibulkou nakrájíme na kolečka. Mražené těsto na jarní závitky necháme rozmrazit. Rozložíme je na pracovní plochu, na těsto dáme list ledového salátu, na list položíme kousek banánu, krevetu, čtyři lístky máty, posypeme jarní cibulkou a těsto zabalíme do závitku. Hotové závitky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po každé straně přibližně 3 minuty.
-
3
Dozlatova osmažené závitky pokládáme na jednotlivé talíře. Ke každé přidáme teplou omáčku, do které namáčíme závitky.