Vařené mušle s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1517 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1918.5 mg
- Vláknina 6027.5 mg
- Vitamín A 6027.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubší kostky a v osolené vroucí vodě je uvaříme doměkka, poté slijeme a uchováme v teplu. Mušle omyjeme, vytřídíme otevřené a poškozené kusy. Zbytek mušlí dáme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou a hřebíčky prošpikovanou cibuli, bobkový list, petržel, na osminy pokrájený citron a česnek. Přivedeme k varu, povaříme 5 minut a poté vlijeme víno. Osolíme a opepříme. Vařící se slávky občas promícháme.
-
2
Jakmile se slávky začnou otevírat, odstavíme hrnec s nimi z plotny. Mušle i s vývarem rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a ihned servírujeme.