Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Garnát obecný
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 643.2 mg
  • Draslík 281.6 mg
  • Vláknina 2429.5 mg
  • Vitamín A 2429.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, sůl a pepř. Housky vydlabeme. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Máslo rozpálíme, přilijeme vejce a za stálého míchání necháme lehce vysrážet, poté přisypeme garnáty. Lehce prohřejeme a odstavíme z plotny. Vydlabané žemle naplníme směsí z vajec a garnátů, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě při 200°C 10 minut.

Komentáře k receptu