Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 35 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 643.2 mg
- Draslík 281.6 mg
- Vláknina 2429.5 mg
- Vitamín A 2429.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, sůl a pepř. Housky vydlabeme. Sýr nastrouháme.
-
2
Máslo rozpálíme, přilijeme vejce a za stálého míchání necháme lehce vysrážet, poté přisypeme garnáty. Lehce prohřejeme a odstavíme z plotny. Vydlabané žemle naplníme směsí z vajec a garnátů, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě při 200°C 10 minut.