Kotlík z langust a humrů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 653.8 mg
- Draslík 1861.8 mg
- Vláknina 2769.8 mg
- Vitamín A 2769.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme na drobno. Rajčata přelijeme vroucí vodou, zbavíme slupek a dužinu pokrájíme na menší kostičky. Langusty omyjeme, nakrájíme na menší kusy a rozlámeme jim krunýře. Humra dáme na 20 minut vařit. Poté jej obereme a maso pokrájíme na menší kusy.
-
2
Polovinu oleje rozpálíme a osmahneme na něm půlku cibule, přidáme maso z humra a rajčatový protlak a podusíme 5 minut. Pak přilijeme 100 ml vody a dusíme dalších 20 minut. Vařené maso vyjmeme, prolisujeme v lisu na brambory a přidáme zpět do omáčky. Langusty povaříme 20 minut ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm zbylou cibuli a česnek, přidáme rajčata a koňak a krátce podusíme. Pak přidáme langusty a vývar s humřím masem, povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme, servírujeme posypané petrželkou.