Kanic s houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Houby sušené
  • 20 g Strouhanka
  • 1400 g Kanic obecný
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 226.1 mg
  • Draslík 1861.8 mg
  • Vláknina 1436.2 mg
  • Vitamín A 1436.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby spaříme vroucí vodou a necháme máčet 15 minut, poté nakrájíme na drobné kousky. Krevety uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, přimícháme k houbám, přidáme tymián, muškátový oříšek, vejce a strouhanku. Směs rozmixujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, přendáme do zapékací mísy.

  • 2

    Rybu - kanice omyjeme, osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Poté přendáme na zapékací mísu s cibulí, posypeme nakrájeným máslem, podlijeme vínem a dáme péct při 180°C na 45 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu