Kanic s houbovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 1861.8 mg
- Vláknina 1436.2 mg
- Vitamín A 1436.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby spaříme vroucí vodou a necháme máčet 15 minut, poté nakrájíme na drobné kousky. Krevety uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, přimícháme k houbám, přidáme tymián, muškátový oříšek, vejce a strouhanku. Směs rozmixujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, přendáme do zapékací mísy.
-
2
Rybu - kanice omyjeme, osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Poté přendáme na zapékací mísu s cibulí, posypeme nakrájeným máslem, podlijeme vínem a dáme péct při 180°C na 45 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.