Rizoto s krevetami na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 400 g Rýže dušená
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kari koření
  • 80 g Sýr Čedar
  • 60 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 185 mg
  • Vláknina 4421.5 mg
  • Vitamín A 4421.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety nasypeme do osolené vroucí vody a 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Čedar nastrouháme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme krevety, lehce orestujeme, přimícháme dušenou rýži, dobře promícháme, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, přimícháme dvě třetiny čedaru a prohřejeme. Z rizota naběračkou tvoříme kopečky, které upravíme na talíře, obložíme kostičkami rajčat a posypeme zbytkem čedaru.

Komentáře k receptu