Rizoto s krevetami na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 21 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 185 mg
- Vláknina 4421.5 mg
- Vitamín A 4421.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety nasypeme do osolené vroucí vody a 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Čedar nastrouháme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme krevety, lehce orestujeme, přimícháme dušenou rýži, dobře promícháme, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, přimícháme dvě třetiny čedaru a prohřejeme. Z rizota naběračkou tvoříme kopečky, které upravíme na talíře, obložíme kostičkami rajčat a posypeme zbytkem čedaru.