Krevetové cappuccino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Olej olivový
  • 10 g Olej olivový
  • 140 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Nové koření celé
  • 500 g Vývar drůbeží
  • 0.5 g Pepř černý celý
  • 20 g Citronová šťáva
  • 65 g Karotka
  • 5 g Pepř bílý
  • 350 g Krevety tygří
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 140 ml Víno bílé
  • 1.5 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 0.75 kg Kuřecí skelety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 83.4 mg
  • Vláknina 1745 mg
  • Vitamín A 1745 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a rozšleháme na jemnou jíšku. Zalijeme ji 500 g studeného kuřecího základu Ambiente (vývar drůbeží) a za stálého míchání uvedeme do varu. Dobře provaříme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a přecedíme do druhého hrnce, do kterého jsme předtím prolisovali rajčata San Marzano.

  • 2

    Na pánvi ohřejeme olivový olej a na něm krátce opečeme koktejlové krevetky. Opečené krevetky z pánve vyjmeme, na chvíli odložíme, na pánev vlijeme bílé víno s citronovou šťávou a necháme zredukovat. Pánev sejmeme z ohně a vrátíme do ní krevetky.

  • 3

    Na 70 °C ohřejeme mléko, polévkový základ převaříme a mlékem zředíme. Přidáme krevetky i se šťávou, zjemníme šlehačkou a polévku dále již nevaříme, aby se nesrazila.

  • 4

    Ve šlehači ušleháme z mléka ohřátého na 65 °C pěnu.

  • 5

    Polévku nalijeme do šálků na cappuccino, navrch ozdobíme mléčnou pěnou a servírujeme.

  • 6

    Kuřecí základ Ambiente [47000]:

  • 7

    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

  • 8

    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

  • 9

    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

  • 10

    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

  • 11

    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Komentáře k receptu