Opékaní humři se smetanou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Vejce slepičí
- 12 ks Scampi
- 3 špetka Sůl
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Sirup javorový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Sýr Čedar
- 3 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 52.8 mg
- Vláknina 209.3 mg
- Vitamín A 209.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
-
2
Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
-
3
Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
-
4
V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
-
5
Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
-
6
Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.