Ústřice se špenátem zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 46 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 646.1 mg
- Vláknina 5471.3 mg
- Vitamín A 5471.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál nastrouháme do misky, přisypeme strouhanku, smícháme dohromady. Zapneme troubu, aby se nahřála.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme česnek, který necháme jen provonět, přimícháme připravený celer, nakonec vmícháme špenát, necháme jen projít máslem, podle chuti osolíme, opepříme a pánev stáhneme ze sporáku.
-
3
Čerstvé ústřice uvolníme ze skořápek, vodu ze skořápek scedíme do kastrůlku, maso vydlabeme, (prázdné skořápky namočíme do studené vody a potom je důkladně omyjeme) položíme do do kastrůlku s vodou z ústřic. Maso s vodou zahřejeme, kastrůlek odstavíme z ohně, maso vybereme z vody.
-
4
Umyté skořápky naskládáme na plech, naplníme je připraveným špenátem, na špenát položíme maso z ústřic, na povrch lžičkou přiměřené množství sýra. Ústřicemi naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pod grilem zapečeme tak, aby sýr a strouhanka měly zlatavou barvu.
-
5
Hotové ústřice vytáhneme z trouby, rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.