Krevetové kuličky - jednohubky
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 40 g Zázvor celý
- 20 g Nudle rýžové
- 1 kávová lžička Vegeta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 dl Sherry brandy
- 5 dl Voda pitná
- 0.28 dl Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 95 mg
- Vláknina 2248 mg
- Vitamín A 2248 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé krevety oloupeme, nařízneme a odstraníme černé střívko. Omyjeme, necháme v sítku okapat. Polovinu krevet vložíme do mísy a rozmixujeme, přidáme druhou zbytek nadrobno nasekaných krevet a krevetovou pastu. Oloupeme červenou cibuli s kouskem zázvoru, cibuli velmi drobně pokrájíme, zázvor nastrouháme a vše přidáme do mísy ke krevetám. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, drobně posekáme. V hrnečku vyšleháme vejce s 0,5 dl Sherry brandy a lžící rybí omáčky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku. Vejce, chilli, pažitku a škrobovou moučku přidáme ke krevetám, dochutíme Vegetou, solí podle chuti, vše důkladně promícháme. Z těsta vytvoříme malé kuličky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody. Vsypeme 20 g rýžových nudlí a vaříme je 1 minutu. Poté scedíme, po 4 kusech je dáme na vál. Krevetové kuličky položíme na nudle, každou kuličku zabalíme tak, aby nudle vytvořily síťku.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, kuličky osmažíme ze všech stran do zlatova, přibližně 3 minuty. Usmažené krevetové kuličky vyjmeme, na papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej. Servírujeme teplé, pokapané citronovou šťávou.