Grilované tygří krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.9 mg
- Vláknina 7469.5 mg
- Vitamín A 7469.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety opláchneme a vyloupneme z krunýře. Vyjmeme střívko a ponecháme u nich jenom ocas. Najemno nasekáme stroužek česneku, chilli papričku a petržel. Vše v misce smícháme se strouhankou. Ke směsi přidáme šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče. Osolíme špetkou soli a špetkou pepře a přiléváme opatrně olivový olej. Přiléváme, dokud není strouhanka vlhká, celkové množství přilévaného oleje je asi 70 ml.
-
2
Očištěné krevety obalujeme ve strouhankové směsi. Na pánev vlijeme 3 lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na rozpáleném oleji zprudka grilujeme krevety. Hotové napichujeme na špejli jako špíz.
-
3
Připravíme si zálivku. V menší misce smícháme vinný ocet, olivový olej zbylou sůl a pepř. Nakonec omyjeme salát a natrháme ho na jednotlivé listy, které naskládáme na talíře. Listy salátu zlehka přelijeme zálivkou a položíme na ně krevetové špízy. Ozdobíme měsíčky nakrájeného citronu.