Krevetové topinky se sezamem
Suroviny
- 115 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Zázvor celý
- 3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 150 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Omáčka chilly
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 44 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 150.9 mg
- Vláknina 4036.5 mg
- Vitamín A 4036.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
-
2
Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.
-
3
Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.
-
5
Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.