Krevetové topinky se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Zázvor celý
  • 3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Omáčka chilly
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 4036.5 mg
  • Vitamín A 4036.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.

  • 2

    Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.

  • 3

    Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.

  • 4

    Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.

  • 5

    Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.

Komentáře k receptu