Avokádový tartar s grilovanými krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 58 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 1589.3 mg
- Vláknina 43175 mg
- Vitamín A 43175 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem.
-
2
Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.
-
3
Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky.