Krevety se žloutkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 63 g
- Sodík 4481 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 408.9 mg
- Draslík 254.1 mg
- Vláknina 3290 mg
- Vitamín A 3290 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.
-
2
Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.