Krevety se žloutkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 40 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rukola
  • 10 ml Hořčice
  • 16 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 4481 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 408.9 mg
  • Draslík 254.1 mg
  • Vláknina 3290 mg
  • Vitamín A 3290 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.

  • 2

    Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.

Komentáře k receptu