Pizza s krevetami a chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 36 g
- Sodík 7325 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 272.2 mg
- Draslík 1172 mg
- Vláknina 5355 mg
- Vitamín A 5355 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.
-
3
Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.
-
4
Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.