Pizza s krevetami a chobotnicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr Parmezán
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 75 g Mozzarella
  • 12 ks Chobotnice
  • 16 ks Ančovičky konzervované
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 7325 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 272.2 mg
  • Draslík 1172 mg
  • Vláknina 5355 mg
  • Vitamín A 5355 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.

  • 3

    Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.

  • 4

    Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu