Polévka z mušlí a rokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 500 g Mušle slávky
  • 80 g Roketa
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 45.3 mg
  • Draslík 1091.8 mg
  • Vláknina 8939.8 mg
  • Vitamín A 8939.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě uvaříme mušle. Olivový olej mezitím rozpálíme ve velkém hrnci a cca 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory.

  • 2

    Přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vrátíme do hrnce, z vody vyndáme mušle, přidáme je do polévky spolu se smetanou a nasekanými listy rokety.

Komentáře k receptu