Dušené slávky v chermoula omáčce
Suroviny
- 400 g Protlak rajčatový
- 80 ml Olej olivový
- 100 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Máta
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 kg Mušle slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1306.2 mg
- Vláknina 1541.3 mg
- Vitamín A 1541.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.
-
2
Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.
-
3
Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.