Dušené slávky v chermoula omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Máta
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1306.2 mg
  • Vláknina 1541.3 mg
  • Vitamín A 1541.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.

  • 2

    Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.

  • 3

    Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.

Komentáře k receptu