Krevetový kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 200 g Slanina vepřová
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Česnek
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Balsamico ocet
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 193.2 mg
  • Draslík 351.5 mg
  • Vláknina 6269 mg
  • Vitamín A 6269 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme ingredience na marinádu. Vložíme rozmrazené krevety, důkladně promícháme, aby se pokryly marinádou a dáme je na hodinu uležet.

  • 2

    Zatím čerstvý nebo rozmražený hrášek necháme přejít varem, scedíme a počkáme, až okape. Smícháme v míse s vařenou rýží, osolíme, zakapeme olejem.

  • 3

    Marinované krevety napícháme na špízové jehly střídavě se závitky slaniny a grilujeme za průběžného otáčení 10 minut. Na pánvi orestujeme na másle nakrájené žampiony, osolíme a podáváme spolu s hráškovou rýží jako přílohu ke kebabům.

Komentáře k receptu