Thajské krabí maso s tofu a kukuřicí
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 115 g Krabí maso mražené
- 130 g Klasy kukuřičné mražené
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 148.5 mg
- Vláknina 9758 mg
- Vitamín A 9758 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu pokrájíme na kostičky o velikosti cca 1cm. Ve woku rozpálíme olej a tofu na něm za stálého míchání dozlatova osmahneme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme stranou.
-
2
V oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájený česnek. Přidáme krabí maso, na poloviny rozkrojené kukuřičné klasy, nasekanou jarní cibulku a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme sójovou a rybí omáčku, cukr a připravené tofu. Krátce osmahneme do zhnědnutí. Mezitím stále mícháme.
-
3
Nakonec zakápneme šťávou vymačkanou z limetky, směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou natí koriandru a ihned podáváme.