Srdcovky na víně se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety
  • 175 ml Víno bílé
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Mušle srdcovky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.6 mg
  • Vláknina 480.8 mg
  • Vitamín A 480.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme mušle, víno a 175 ml vody, přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté mušle vyjmemme, tekutinu procedíme a odložíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větším hrnci na oleji osmahneme po 2 minuty nadrobno nakrájený česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, odloženou tekutinu, ve které jsme vařili mušle a na mírném ohni chvíli povaříme. Těstoviny důkladně scedíme, vložíme do hrnce s česnekem, přidáme vyloupané mušle, všechno dohromady vaříme 4 minuty. Osolíme, opepříme dle chuti a můžeme podávat.

Komentáře k receptu