Srdcovky na víně se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.6 mg
- Vláknina 480.8 mg
- Vitamín A 480.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme mušle, víno a 175 ml vody, přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté mušle vyjmemme, tekutinu procedíme a odložíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větším hrnci na oleji osmahneme po 2 minuty nadrobno nakrájený česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, odloženou tekutinu, ve které jsme vařili mušle a na mírném ohni chvíli povaříme. Těstoviny důkladně scedíme, vložíme do hrnce s česnekem, přidáme vyloupané mušle, všechno dohromady vaříme 4 minuty. Osolíme, opepříme dle chuti a můžeme podávat.