Špagety se slávkami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 8 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1091.8 mg
- Vláknina 6758.3 mg
- Vitamín A 6758.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. 12 mírně rozmačkaných stroužků česneku, na kolečka nakrájené citrony a slávky vložíme do většího hrnce a přilijeme víno. Vaříme na prudkém ohni 5 minut. Poté tekutinu přecedíme a odložíme, slávky vyloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak ve větší pánvi na oleji osmahneme 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, petrželky a slávky asi minutu. Scedíme těstoviny a vložíme je do hrnce se slávkami a přidáme 4 lžíce tekutiny, kterou jsme přecedili. Vaříme minutu. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Z pečícího papíru vystřihneme čtverečky o straně 25 cm, na které rozdělíme směs a na každou porci dáme lžíci rajčat. Uděláme z toho balíčky, které pak pečeme 10 minut.