Špagety se slávkami na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Špagety
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 ks Citrony
  • 13 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1091.8 mg
  • Vláknina 6758.3 mg
  • Vitamín A 6758.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. 12 mírně rozmačkaných stroužků česneku, na kolečka nakrájené citrony a slávky vložíme do většího hrnce a přilijeme víno. Vaříme na prudkém ohni 5 minut. Poté tekutinu přecedíme a odložíme, slávky vyloupeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak ve větší pánvi na oleji osmahneme 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, petrželky a slávky asi minutu. Scedíme těstoviny a vložíme je do hrnce se slávkami a přidáme 4 lžíce tekutiny, kterou jsme přecedili. Vaříme minutu. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Z pečícího papíru vystřihneme čtverečky o straně 25 cm, na které rozdělíme směs a na každou porci dáme lžíci rajčat. Uděláme z toho balíčky, které pak pečeme 10 minut.

Komentáře k receptu