Pomelový salát s mořskými plody
Suroviny
- 115 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Krabí maso mražené
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 10 ks Máta
- 1 ks Pomelo
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 4 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 30.2 mg
- Draslík 1327.5 mg
- Vláknina 1476.5 mg
- Vitamín A 1476.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dresink rozmícháme v misce rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Zakryjeme fólií a odložíme na později.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme na tenké plátky pokrájenou šalotku a česnek. Směs vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Pomelo oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky a rozkrojíme na menší kousky.
-
3
Ořechy rozdrtíme nahrubo v hmoždíři a vsypeme do salátové mísy. Přidáme kousky pomela, vařené oloupané krevety, vařené krabí maso, lístky máty a směs šalotky a česneku. Přelijeme dresinkem a zlehka promícháme. Salát posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, tenkými plátky chilli papriček a nasekanou koriandrovou natí. Ihned podáváme.