Thajská rýže s vařenými garnáty
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 100 g Garnát obecný
- 375 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Koření Orientální
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 2 plátek Slanina vepřová
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 4 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 253.2 mg
- Vláknina 735.7 mg
- Vitamín A 735.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.
-
2
Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.
-
3
Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.
-
4
Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.