Krevety s oříšky a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 19 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 386.1 mg
- Vláknina 13312.5 mg
- Vitamín A 13312.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme.
-
2
Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.