Grilované slávky se zázvorem a pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1580 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1662.2 mg
- Vláknina 1235 mg
- Vitamín A 1235 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně kartáčkem očistíme, namočíme na 5 minut do studené vody a necháme okapat. Postup ještě jednou zopakujeme. Odstraníme řasy a použijeme pouze uzavřené lastury.
-
2
Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vínem a přidáme prolisovaný česnek. Zakryté zprudka povaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté vyjmeme a vývar uchováme. Z každé slávky odstraníme bezmasou polovinu lastury a rozložíme je na plech.
-
3
V misce promícháme nadrobno nakrájenou šunku s rozdrobeným chlebem, bazalkovým pestem a strouhaným zázvorem. Přidáme 1-2 lžíce vývaru.
-
4
Každou slávku pokryjeme vrstvou připravené směsi a na grilu rozpáleném na nejvyšší teplotu grilujeme cca 2 minuty dozlatova. Ihned podáváme.