Makarony s Venušinými mušlemi a bazalkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 30 g Oříšky piniové
  • 400 g Mušle Venušiny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 287.6 mg
  • Vláknina 7188.3 mg
  • Vitamín A 7188.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme bazalku a osušíme ji. Lístky otrháme najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Piniové oříšky též nasekáme najemno. Bazalku, česnek a piniové oříšky dáme do menší misky a zalijeme 3 lžícemi olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem a pesto promícháme.

  • 2

    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Nahřejeme si dostatečně velkou mísu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy.

  • 3

    Mušle omyjeme, otevřené rovnou vyhodíme, zbytek necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme zbytek oleje a přidáme citronovou šťávu. V pánvi pod pokličkou mušle několik vteřin podusíme, aby se otevřely. Ty, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 4

    K makaronům přidáme pesto a mušle, promícháme. Upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu