Široké nudle se zaděnkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Oregano čerstvé
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle Venušiny
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 740.7 mg
  • Vláknina 5472.9 mg
  • Vitamín A 5472.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Otevřené mušle vyhodíme. Šalotku oloupeme, omyjeme a najemno nakrájíme. Filety nakládaných sardelí též nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme pomocí lisu na česnek. Petrželku a oregano opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Sardele a česnek smícháme s jednou lžící olivového oleje.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Přidáme šalotku, kterou na středně silném ohni osmahneme. K šalotce přidáme sardele a podlijeme bílým vínem.

  • 3

    Na pánev přidáme mušle a vše pod pokličkou dusíme, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle vyhodíme. Ke směsi přidáme nasekané bylinky, ztlumíme plamen na velmi mírný a vše povaříme dalších 5 minut.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Omáčku s mušlemi dochutíme bílým pepřem, solí a promícháme s těstovinami. Upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu