Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Paprika červená
- 300 g Tagliatelle
- 75 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar z humrů
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 hrst Oregano čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Créme fraiche
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 14 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 261.6 mg
- Vláknina 3632.3 mg
- Vitamín A 3632.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme.
-
2
Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche.
-
3
Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout.
-
4
Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme.