Slávky na víně s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 73 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 561 mg
- Vláknina 188.5 mg
- Vitamín A 188.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.
-
2
Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.