Pečené krevety v kořeněné omáčce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Krevety tygří - loupané
- 80 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.125 kávová lžička Tabasco
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 43.7 mg
- Vláknina 655.8 mg
- Vitamín A 655.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
-
3
Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
-
4
Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
-
5
Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.