Pečené krevety v kořeněné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.125 kávová lžička Tabasco
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 43.7 mg
  • Vláknina 655.8 mg
  • Vitamín A 655.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.

  • 3

    Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.

  • 4

    Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.

  • 5

    Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.

Komentáře k receptu