Mušle dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Thajská bazalka
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1570 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 2708.8 mg
  • Vláknina 2612.5 mg
  • Vitamín A 2612.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle slávky, které jsou už otevřené, vyhodíme, protože nejsou dobré. Připravené slávky opatrně odrbeme kartáčkem, přičemž odstraníme vousy. Na 10 minut mušle vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Pak uložíme stranou a necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme cibuli i česnek a pokrájíme je na drobné kostičky. Omyjeme citronovou trávu a její bílou část naporcujeme, nakrájíme nadrobno. Z podélně rozříznutých chilli papriček vyjmeme semena a papričky nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    V připraveném woku rozpálíme olej a na něj vhodíme cibuli, česnek, citronovou trávu a chilli papričky. Restujeme po dobu 4 minut. Do woku vlijeme víno a rybí omáčku. Necháme asi 5 minut vařit. Vložíme mušle a čekáme dokud se neotevřou, což trvá asi 4 minuty. Ty, které se během věření neotevřely, vyhodíme, protože nejsou použitelné k jídlu.

  • 4

    Nakonec mušle ozdobíme posekanou bazalkou.

Komentáře k receptu