Špagety s krevetami a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 12 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 72.2 mg
- Vláknina 1143.9 mg
- Vitamín A 1143.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Část vody z těstovin odložíme stranou.
-
2
Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a vyloupeme - na břišní straně nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme. Očistíme menší cibuli, nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibulku, osmahneme ji do sklovata. Poté přidáme pokrájenou papriku, kterou osolíme a na mírném ohni podusíme do měkka.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme zbylé 3 lžíce olivového oleje a krátce na něm osmažíme krevety. Podlijeme vínem, osolíme a na silném ohni vaříme 3 minuty. Ke krevetám vsypeme dušenou papriku, krátce povaříme.
-
4
Na pánev přidáme uvařené špagety a petrželku, kterou jsme předem nasekali. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni prohřejeme. Posypeme čerstvě mletým bílým pepřem, rozdělíme na talíře podáváme.